Singapurský autobusový dopravce společnost Duck & Hippo nabízí vyhlídkové jízdy spojené s gastronomickým zážitkem: hosté si v rámci prohlídky města mohou vychutnat i regionální lahůdky. Restaurace na kolech je instalována v patrovém autobuse MAN.
Luxusní GOURMETbus umožňuje vychutnat si kulinářské lahůdky a zároveň si prohlédnout nejzajímavější místa v Singapuru. V horním patře autobusu MAN je restaurace pro 32 hostů, ve spodním potom kuchyň. Řidič hosty proveze okolo architektonických zajímavostí, mezi které patří centrum umění Esplanade, Národní galerie, Čínská čtvrť, světoznámý park Gardens by the Bay (s přestávkou na krátkou procházku) a největší fontána na světě v nákupním středisku Suntec City. Během vyhlídkové jízdy se na oběd podává zázvorové kuře „Šamšula“ a pařené chuťovky „dim sum“ s různými náplněmi, na večeři zase indonésko-čínské dobroty. „MAN GOURMETbus je osvěživě nový koncept, který kreativně spojuje gurmánský zážitek a prohlídku města. Ukazuje také inovativní možnosti, které díky svým produktům značka MAN může ve spolupráci s výrobci nástaveb nabídnout zákazníkům na celém světě, „řekl Tim Schuler, obchodní ředitel pro autobusy ve společnosti MAN Truck & Bus Asia Pacific. Společnost MAN při vývoji pojízdné restaurace spolupracovala s firmou Soon Chow, lokálním výrobcem nástaveb. „Koncept a jeho realizace jsou v Asii jedinečné,“ dodává T. Schuler. Základem autobusu je nízkopodlažní 12 m podvozek MAN typu A69 vybaven motorem emisní specifikace Euro V o maximálním výkonu 184 kW/250 k. O bezpečnost se stará elektronický brzdový systém EBS, ABS a ASR, k mimořádnému komfortu při jízdě přispívá i elektronicky řízené vzduchové odpružení ECAS. Vozidlo s elegantní černou karoserií přitahuje pozornost hned na první pohled a nadšení zákazníků pokračuje i po nastoupení. „Tento dvoupatrový autobus má všechny znaky luxusní restaurace včetně designu a konfigurace interiéru,“ vysvětluje T. Schuler. Hosté nejprve po červeném koberci vejdou do spodního patra, kde jsou prostory kuchyně. Ta je vybavena vším, co je třeba k ohřívání a servírování jídla, které se dodává do autobusu čerstvě uvařené před začátkem vyhlídkové jízdy. Dvouchodové menu a nápoje během cesty Singapurem roznášejí dva číšníci. Do horního patra s restaurací vede schodiště. Zákazníky tam vítají krásné prostřené stoly, příjemnou atmosféru dodává prostoru nepřímé osvětlení. O živou zábavu se stará 14 projektorů, které přímo na stoly hostů promítají sérii obrázků. Dvoupatrový autobus MAN je také vybaven bezdrátovými mikrofony pro průvodce, audio-systém a možnost bezdrátového připojení na internet.
Originální MAN GOURMETbus však není jediným výjimečným autobusem s emblémem lva v Singapuru. „Turisté i domácí mohou město poznávat úžasnými způsoby na několika prohlídkách města i ve dvou historických trolejbusech MAN,“ dodává Tim Schuler. V Singapuru nedávno uvedli do provozu 122 nízkopodlažních patrových městských autobusů. Vznikly v rámci společného podniku MAN s malajským výrobcem nástaveb Gemilang Coachworks s podporou MAN Truck & Bus Asia Pacific a lokálního dovozce, firmy STK. Vozidla navazují na objednávku 60 kusů z roku 2015, takže flotila značky MAN v Singapuru se rozrostla na více než 950 autobusů. Obchodní manažer pro autobusy v MAN Truck & Bus Asia Pacific Christian Schufa: „Díky rozšíření naší nabídky o nový podvozek patrového autobusu jsme od letošního roku schopni poskytnout kompletní paletu produktů, která pokrývá všechny rozmanité požadavky našich zákazníků – od sólo autobusu s délkou 12 m přes 18 metrová kloubová vozidla až po 12 metrový double-decker.